Garanterat pumpsfri...

Länkningar

När Mia Skäringer började blogga hade hon samma tanke som när hon skrev sina krönikor i tidningen mama: den skulle vara garanterat pumpsfri. Det vill säga "inga bilder på ett par snygga pumps jag såg i affären på väg till dagis". Resultatet har blivit en bok som är både rolig och allvarlig, tankeväckande och stark.

http://www.trueent.se/webshop/dyngkat-och-hur-helig-som-helst-specialutgava-0

Ingen har kommenterat än bli den första!

Förra sommaren tänkte jag köpa mig en sommarhatt...

Ninnan själv

Men såååå blev det inte, då jag äntligen fått tummen ur, så var de där sommarhattarna slut för säsongen förstår ni! Mmmm...

Så redan den 15 maj köpte jag mig en sommarhatt för å va säker på å hinna med den här gången och det gick ju bra. En hatt rikare så gick jag efter centrums gågata men hejåhå, så tog den starka vinden tag i påsen… slet den ur mina händer och rullade den framför mig en sådär 10 meter.

Jag skyndade mig ikapp detta påselände, men juuuuuuust när jag böjde mig ned för att ta tag i påsen… Jaha! Då kom vinden en ny sväng och påsen skjutsade ånyo framför mig ett par meter.

- Men det var då märkvärdigt! sa jag högt för mig själv.

Så pass högt att en äldre herre på andra sidan gatan drog på mun och förde handen till kepsen, i någon form av hälsning. Jag hejade tillbaka och skyndade vidare efter den nyinköpta hatten i påseländet. Eftersom jag redan var fullbelamrad med pinnfull ryggsäck och två andra påsar i vardera hand, så hade jag logiskt nog bara en fot ledig, men det var väl inte sämst det inte…

Snabbt stampade jag beslutsamt fast påseländet ORDENTLIGT och drog sedan illmarigt på mun…

- He, he, he! där satt den minsann! Här ska inte köpas hattar som sticker iväg med några vindar inte, pratade jag på och skyndade sedan vidare.

Bussen jag skulle med gled just in på Centrum och snabbt rafsade jag fram busskortet ur en av de sju fickorna i läderjackan. Oj, det var jobbigt å ”göra stan”, hann jag tänka. Nåja, en halvtimme senare var jag framme vid stopp-station och klev av. Efter en snabb, kort promenad var jag äntligen hemma och hängde av mig och lutade påsarna mot första garderobsdörren.

Blicken gled över påsen som stod längst fram… hatten ja! tänkte jag och böjde mig ned och drog upp en platt tingest, med halmstrån petande åt allsköns håll…

Men vad ska man med hatt mitt i sommar´n till? va?

Ingen har kommenterat än bli den första!

Diskussioner kring allt som har med prosa att göra...

Länkningar
Skriv av dig, publicera en text!

Det klart att du ska skriva! Fast du måste logga in först, eller bli medlem. Det går på mindre än en minut och är helt gratis. Sedan är det bara att skriva!

Varför vi skriver, inspiration, olika sätt att skriva och helt enkelt alla möjliga aspekter av skrivandet! 


http://www.argus.nu/skriv.php?sid=41cec0e6986044ee49e0f08439af9447
Ingen har kommenterat än bli den första!