Ett sista härligt fika på Medlefors innan kursen avslutas för året...

Ninnan självVi har verkligen en stor ambition i gruppen...

...att dö av utmattning... hellre än av uttråkning?Tråkigt, det har vi inte haft en sekund på Medlefors! Alla har vi samma starka vilja av att slutligen ge ut en bok, efter alla skrivövningar och teoretiska genomgångar.Ingen av oss skriver likadant eller i samma tema och just det känner jag väl själv är det bästa av alltihopa!Kanske är det just där... där grundlighet och "dumhet" möts som "administationen" uppstår? Ja, ja, har du ingenting att göra? så gör det definitivt inte på Medlefors!Mmm... en sån där "privat" åsikt är nog alltid svag, men den allmänna oppinionen är nästan istället allsmäktig! Som tur är så är vi i gruppen som kladdar, skriver, diskuterar och byter åsikter, inte särskilt privata av oss längre...

 

Efter så pass lång tid i den o-privata miljön delar vi många tankar och göromål och det är härligt att göra det!Den som tar sig själv på alltförstort allvar riskerar ändå att framstå som direkt löjlig tycker jag; den som konsekvent kan skratta åt sig själv men inte gör det.Det är faktiskt inte lika viktigt att vara så kopiöst seriös och nästan tråkig, som det är att vara seriös angående det där riktigt viktiga...Jamehn, apan utrycker väl en seriositet som knappt en universitetstudent kan matcha? skillnaden ligger väl i att apan ÄR seriös för att det faktiskt kliar! Näämen, allvarsamhet är nog den ytliges bästa skydd?En god aforism avslöjar människan, en dålig avslöjar författaren? Aforismen gör ju inte den dumme klok förstås, men den gör väl den kloke klokare kanske?Nåja, har man aldrig nånsin gjort ett misstag? då har man nog aldrig provat på att göra något nytt heller och jag har svårt att tro att det inte skulle gälla även skribenter och författare!Nämen, det finns ingen stor begåvning utan en smula galenskap någonstans... Anarki är den enda gnuttan hopp här i världen!Det finns helt klart tilfällen då vi önskar att vi levde i en lugnare värld, men det gör vi ju faktiskt inte... När då tiden är svår och förvirrande... så är den ändå utmanande, spännande och full med möjligheter!

Ingen har kommenterat än bli den första!

DET är starkt och DET är styrka! på Medlefors Folkhögskola!

Ninnan själv

Mmmm, vi ska akta oss för en person som bara har läst en bok...

Fast ALLT blir ju faktiskt så mycket lättare när man älskar sin granne istället för sitt fosterland... Jamehn, oavsett hur många böcker densamme läst eller ej! De kan ju faktiskt vara riktig gulliga när man väl lär känna dem!Andras dårskap utifrån olästa böcker är hursomhelst den klokes visdom och det ska man alltid försöka komma ihåg och utnyttja så långt det går. Även om alla har samma åsikt kan ju alla ha fel... aaahh, men titta bara på Hitler!!! Behöver jag säga mer? Nä, jag tänkte väl det! Den som äger en trädgård och en boksamling... saknar intet!Nog är det med gamla kunskaper som med rapningar, va? Rätt som det är så får man en påminnelse om något som man glömt att man satte i sig och det ÄR faktiskt inte alltid så väldans kul, speciellt när man är kvinna! Det är sååååå skamligt att det finns en moral för kvinnor och en för män! jag tycker att det inte skall finnas någon moral alls om jag ska vara ärlig... etik och heder, det kan jag skatta, mehn moral? Visst! Oftast är det de som sätter upp moralens regler som hårdast, dem som missbrukar desamma som värst!Nä, nä, nä, näää! Det är som jag ser det skönare att lyss till den sträng som brast! än att aldrig spänna en båge! Ja, jaaa... Det är ont om begåvat folk vet ni vad, men man kan ju faktiskt inte vara överallt!
Det enda man kan göra med goda råd är att lämna dom vidare. Själv har man aldrig nytta av dom, har jag själv erfarenhet av. Det enda varaktiga är förändring... förändring och goda råd har väl aldrig gått hand i hand, trots att man velat det?  Det ord vi säger möter gensvar av ett ord med samma klang och... njae, det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat... med det gamla sättet att tänka... Det högsta är ju faktiskt inte att aldrig falla... det är att resa sig efter varje fall och varenda gång!!! DET är starkt och DET är styrka!Mehn, det är klart... alla vill över där staketet är som lägst. Den klokaste väntar tills alla andra har trampat ner det?

Jaa,ja, borrare formar brunnar, bågmakare formar pilar, snickare formar trä och den vise formar sig själv, visst?

Ingen har kommenterat än bli den första!

Jaaa, ja, det är inte lätt att vara klok...

www.ninnan.se

Det spelar absolut ingen roll hur långsamt man går, bara man inte stannar!Effekten av en handling går ju ändå aldrig förlorad för precis ALLT det vi är, är ju faktiskt resultatet av vad vi har tänkt och gjort genom åren? Att ångra sina erfarenheter vore väl ändå bara att hejda sin egen utveckling?Näe, den som bär "vapen" är knappast så smart?
Den som "avväpnar" sig... 
inte bär "vapen" alls...
är nog den smartaste tror jag. Att ruva på hämd håller ju bara såren fortsatt öppna, och livet, tiden, möjligheten sitter aldrig still och väntar? Jag tror faktiskt inte vi behöver bekymra oss över gamla problem... det kommer ju snart nya!Den som bär hårda minnen och oförrätter på sin färd är inte särkilt klok, det är snarare den som inte tar med sig något sådant alls på färden som är det?  Nääe, den är kloke bär inte "vapen" alls! Den vise strider inte och det är nog orsaken till att ingen strider med henne heller... Smartast är nog att inte hysa några större hopp om framtiden alls eller ångra något i det förflutna... Det är som ingen mening anser jag!Jaaa, ja, det är inte lätt att vara klok, men man kan ju alltid göra ett försök...

Ingen har kommenterat än bli den första!