https://www.minupplysning.se/

Med Min bevakning får du ett meddelande så fort en förändring sker om din person i offentliga personregister.
 
På så sätt skyddar du dig effektivt mot bedrägeriförsök.
Skaffa ett starkt skydd mot bedrägeri

Det är väldigt lätt att råka ut för att en bedragare stjäl dina personuppgifter. Och det kan bli oerhört kostsamt. För att inte tala om den oro och all tid du måste lägga ner på att försöka ställa saker till rätta igen.

Det finns ett effektivt skydd: tjänsten Min bevakning, som vi tagit fram tillsammans med kreditupplysningsföretaget Business Check.

Många bedrägerier börjar med att en bedragare ändrar uppgifter om dig hos olika myndigheter. På så sätt kan bedragaren komma åt din identitet och din post. Det kan till exempel handla om en namn- eller en adressändring.

Om du är på långresa kan en bedragare ändra ägaruppgifterna på din fastighet utan din vetskap. När du sedan kommer tillbaka kan bedragaren ha hunnit sälja din fastighet och förvunnit med köpeskillingen.

Med Min bevakning har du full koll på alla förändringar som sker i de viktigaste register som hanterar dina personuppgifter: Skatteverket, Spar (Statens personadressregister), Lantmäteriet, tingsrätter, Kronofogden samt Post- och Inrikes Tidningar.

Du får ett e-postmeddelande eller ett sms så fort det skett en förändring. På så sätt kan du snabbt reagera om det sker något misstänkt.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Förnedring... Skrivkursen 2010

Det är sen eftermiddag efter en lång och dimmig dag och hon försöker skaka av sig bevakningen där ute i den röriga övärlden av stirrande nyfikna ögon, synliga som gula vassa glasklippor längs horisonten av kudden. Hon kryper så långt ned under täcket hon bara kan komma och håller för öronen på samma gång, hon vill inte höra vad man tycker.

T-shirten försöker sakta men säkert krama luften ur hennes sårade lungor, munnen känns trasig och utbränd, likt ett förgiftat kärr utmed fabriken. Röster mullrar som ur en högljudd åska runt hennes snurrande träsk på fyra ben. Svetten flödar och sängen är träskmarken hon är fångad i, hon fryser när hon inte svettas och tvärtom. Hon har lunginflammation.

Ett ansikte sjunker sakta, vaggande och hotfullt ned mot henne ur den nästan neonblå bakgrunden, andra ansikten kryssar mellan flaskor som hotfullt skramlar i bakgrunden. Hon ligger i sin säng i allt det fuktiga och kladdiga, rörelserna runt om henne är blixtrande vita, en bländande kaskad av ljus. Het och febrig blinkar hon mot ljuset och försöker dölja sitt ansikte med handen utan framgång.

Flaskor skramlar högt och en askkopp kraschar när den faller i golvet och går sönder vilket framkallar högljudda skratt. Cigarrerna blandas med cigaretterna på golvet nedanför henne, men hon känner ingen lukt längre, känner bara en stark önskan om att det ska ta slut någon gång.

Ännu ett par tunga, vingliga steg närmar sig hennes säng och hon sänker sitt dånande huvud mot knäna så gått det går, tårarna rinner i strida strömmar när täcket slits från hennes spända kropp.

Hon sjunker segt in i sig själv, sluter sig, slutar känna…
Hon är inte längre där…

”Att hon e grann va?” skrattar han vingligt och hon kan se hans tandlösa svarta mun framför sig. ”Vad säger ni?”
 
 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Nytt innehåll i Skrivarprat!

Nu finns ännu en föreläsning:

Föreläsningar -

19. Att läsa som en författare - http://skrivarprat1213.kajabi.com/posts/19-att-l%C3%A4sa-som-en-f%C3%B6rfattare

Bästa hälsningar/ Ann Ljungberg
Ingen har kommenterat än bli den första!