Webbutiken...

Tyvärr är det väl så att man ibland liksom har FÖR mycket att säga i sitt textande och formulering, det blir en enda stor grötaröra av alltihopa...
 
Man vill liksom få ned ALLT på en gång och helst i går. Det jag sysslar med idag är att skriva en text som jag faktiskt dessutom inbillar mig, går att foga samman till en bok.

Mellan all den där tiden som går åt till själva textandet ska man dessutom hinna med att leva sitt liv, äta, göra toabesök (helst!), jobba, gå på "jul"-middagar, köpa julklappar och inte att förglömma: UMGÅS!

Det är bara tur i oturen att man har goda vänner som kommer med olika råd med jämna mellanrum och ETT av dem var att sammanställa en Webbutik. Där kommer jag att b la sälja de böcker som mer eller mindre kväver mig... de har så mycket att säga, som jag absolut inte har tid att lyssna till!

Det går långsamt framåt med min uppkomna webbutik men det är ibland lite FÖR intressant att läsa i de gamla böckerna jag säljer ut... för att ha råd med detta överhuvudtaget!

I allt det jag läser får jag för mig att där någonstans finns en undanstoppad mening för mig att nå... nästan som någon form av "trolleritrick" på något sätt. En illusion förvisso, men en illusion som känns... BRA! Larvigt, larvigt! men så är det.

http://www.ninnan.se/
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vinnarna är... trumvirvel ...

"Hej alla!

Här i Las Palmas laddar jag för Romanverkstan och Content Bootcamp som börjar på söndag. Årets sista kurser. Har funderat lite över nästa års schema för utlandskurser och det skulle kunna bli Västindien (t ex Kuba) i mars/april, London i maj, Sitges (nära Barcelona) i juni och New York till hösten. Hojta gärna till om det är någon av dessa du speciellt skulle vilja vara med på så får du förstahandsinformation när planerna är lite tydligare.

På söndag är det dessutom första advent. Då tänder jag ett ljus på bloggen för er alla. Kika gärna in på www.annljungberg.se då och få ett oslagbart erbjudande såhär mellan ”Black Friday” och ”Cyber Monday” - som amerikanerna roar sig med. I år har jag fått ovanligt många mail från skandinaver med dessa rubriker, har ni också märkt det?

Nu räcker jag över pennan till Jens som har dagens viktigaste nyhet från oss – vi har utsett vinnarna i novelltävlingen!

Det har verkligen varit roligt att läsa era noveller och efter mycket arbete, med många fina berättelser, har juryn enats om 20 vinnare, varav en tar första pris och resten hamnar på delad andraplats. Förstapristagaren får 5 exemplar av boken och övriga vinnare får ett ex var samt möjlighet att köpa den till självkostnadspris. Men det var det praktiska, nu till det viktiga...

Vinnarna är... trumvirvel ...

1:a pris: Andrafiol av Lars Wittenmark, stort grattis!!

Och på delad andraplats har vi följande noveller och författare:

Alltid samma dröm - Robert Warholm

Viktor - Marita Hallenberg Linkruus

Ett enda möte - Lotta Modin

Omtankar i advent – Susanne Pelger

Önska – Eva Ullerud

Manuela – Lisa Kyhlberg

Ett paket kakor - Margareta Elding-Pontén
Huvudstupa, hjärtat först

Under en ek klädd i höstskrud – Sofia Fritzon

På en liten gata - Kalle Sterner
Martyren - Maria Eng
Vill du följa med in? - Jens Daniel Burman

Glädjebärare - Liv Larsson

En bekantskap som berör - Carina Drätting Nordstrand

Toner till eder - Ellis Kefa

Aisha - Ingegerd Rönnlid

Utan titel - Lizelotte Edvinsson

Igen - Theres Sjöblom Wittgren

Testet - Charlotte Mahteme
 
Stort grattis till alla vinnare och varma tack till alla deltagare för era bidrag och ert engagemang önskar juryn:

Ann, Jens och Nina"
 

Aktuellt i höst

 

Content Bootcamp på Gran Canaria 30/11-7/12 - ett skrivläger för företagare, favorit i repris!

Romanverkstad på Gran Canaria  30/11-7/12 - en kurs för dig som kommit en bit på vägen i romanprojektet. Dessutom sommar mitt i vintern!

___________________________________

 

Skrivtips

 

Stäng av

Förra veckan tipsade vi om att hitta bra platser att skriva på, denna vecka går vi in i en annan övning som har med författarens omgivning att göra. Övningen handlar om att stänga av för att släppa fram sitt skrivande. Det har troligen i alla tider funnits saker som distraherar författaren från att skriva. Men idag med smartphones, facebook, youtube och allt annat informationssamlande som sker hela tiden så är vi nog mer distraherade än någonsin tidigare i mänsklighetens historia. Framför allt gör det att vi blir sämre på att lyssna och ta in vår (icke-digitala) omgivning. Därför blir följande övning att under en vecka att i största möjliga mån undvika digitala intryck. Tips på vad du kan göra:

1. Stäng av internet på mobiltelefonen

2. Undvik att läsa mailen mer än två gånger om dagen (pröva att välja två fasta tider, en gång på fm och en gång på eftermiddagen)

3. Undvik Facebook eller andra sociala media hela veckan

4. Använd inte hörlurar i kollektivtrafiken

5. Slötitta inte på TV (titta bara på det som inspirerar dig)

 

Gratis skrivkurs i 26 avsnitt:

Skriv din bok steg för steg

 

Veckans gäst - Ulrika Jannert Kallenberg

 

 "Just i dag – precis som alla andra 365 dagar – kommer fyra människor i Sverige att ta sina liv", Ulrika Jannert Kallenberg har valt att skriva om sin pappas självmord i sin första bok.

 

Min väg till litterärt skrivandet har varit lång och trevande.

I själva verket har en svensklärares orättvisa betyg och tigande haft en betydligt mer negativ inverkan på mig än jag förstått. När jag gick på högstadiet skrev jag i samband med en hemuppgift en uppsats om min pappas självmord. Det var fruktansvärt svårt. Jag var ganska säker på att han hade begått självmord då, även om jag inte hade fått det tydligt bekräftat. Jag hade aldrig tidigare riktigt vågat eller kunnat betrakta min pappas död ur olika synvinklar, i stället hade i åratal förvirrade tankar och förtvivlade gissningar skapat ett kaos i mitt huvud. Men när jag väl tog pennan i handen och började skriva flödade orden ur mig och jag försökte för första gången tänka mig in i hans situation och ömsom förstod jag honom, ömsom anklagade jag honom för att han övergett oss. Det slutade med att jag fick ihop en liten bok med titeln ”Vad är livet? Vad är döden?” Utan så mycket som ett enda ord lade svenskläraren min första ”bok” på bänken framför mig – en trea och ett stort rött minustecken stirrade på mig.


Och jag tror egentligen att det handlade om självmordets natur; det väcker en sådan olust hos människor; så mycket skam, skuld och rädsla. Och därför blir vi som sörjer en anhörig som valt bort sitt liv ofta väldigt ensamma. Så är det i dag och så var det 1967 när min pappa valde att avsluta sitt liv.

Som oerfaren tonåring förstod jag inte de känslor som min text förmodligen väckte hos läraren, utan jag tänkte bara att min historia inte var värd att berätta och att jag var en urusel skribent.

Mina författardrömmar fick sig en ordentlig törn, men mitt språkintresse kunde ingen ta död på, och även om jag var helt omedveten om det då, började min vandring mot att litterärt skrivande så snart jag hade slutat gymnasiet. Först åkte jag till Tyskland och USA där jag pluggade språk och till och med vågade delta i några kurser i kreativt skrivande. Vandringen tog mig sedan tillbaka till Sverige och jag utbildade mig till journalist. Efter många år på olika tidningar i Västsverige längtade jag åter tillbaka till språken och mitt intresse för litterär översättning väcktes.

När jag började översätta böcker kändes det som om jag hade hittat hem; i det arbetet kunde jag kombinera mina språkkunskaper med ett litterärt skrivande – jag blev nästan besatt av att översätta och tänkte att det här ska jag syssla med till den dag jag dör. Och när jag för första gången höll en bok jag översatt i min hand kändes det som om hela världen log mot mig. Jag hoppas och tror att högen böcker jag hittills översatt kommer att växa.


Min bok om pappas självmord som jag påbörjade i ett annat liv för ungefär trettiofem år sedan har jag nu skrivit klart och jag hoppas att den kommer ut under 2014. Min förhoppning är att den ska ge en inblick i hur det är att förlora en förälder genom självmord och att den ska visa hur viktigt det är att vi talar om självmord – hur svårt det än är – så väl inom familjen som i samhället i stort, för just i dag – precis som alla andra 365 dagar – kommer fyra människor i Sverige att ta sina liv ...

Varma hälsningar till er alla!

Ulrika

 

P.S. Om ni vill veta mer om mig titta då gärna in på min webbsida: www.ordaom.se och min facebooksida: www.facebook.com/OrdaOm D.S.

.............................................

 

 

 

FÖRFATTARTJÄNSTER, SKRIVARKURSER OCH EVENEMANG

Skriv en roman

Lilla/Stora romanskolan med respons

 

Skrivarprat

Föreläsningsserie

 

 

 

Lektörsläsning

 

 

 

 

Skrivutmaning varje dag

 

Hitta din bokidé

Med eller utan respons

 

 

Bloggande författare

Självstudiekurs

 

 

Lyckas med bokutgivning

 

Produktiv författare

Självstudiekurs

 

Kreativ författare

Självstudiekurs

 

 

Redaktörstjänst

Be om offert

 

 

 

Skriv en roman på 10 veckor

självstudiekurs

 

 

VIP-dag

 

 

 

Lämna förslag! Vilka nya kurser, tjänster mm vill du se här?

 

Låt oss hålla kontakten!

Blogg Facebook Twitter Mail

 
Ingen har kommenterat än bli den första!