Tips om bokutgivning

"...och böcker från Dana Förlag

 

Vill du skriva och ge ut en bok? Eller har du redan gjort det och undrar hur du ska få den att sälja? Min blogg föddes 2010 när idén om Dana Förlag uppstod och när jag började skriva min bok "Mindfulness i klassrummet". Här hittar du de mest lästa inläggen från 2010-12, uppdaterade i september 2013. Och därefter aktuella erfarenheter, boktips och nyheter från Dana Förlag"

http://danaforlag.blogspot.se/

Ingen har kommenterat än bli den första!

I stället för att ge ut sin bok

Ge ut boken själv


"...på ett förlag kan man ge ut boken själv.

Det finns flera olika sätt. Ett är att starta ett eget förlag som ger ut boken. Ett annat är att ge ut boken genom att lämna in boken till ett tryckeri, betala kalaset själv, och behålla eventuell vinst. Det finns både för- och nackdelar med att själv ge ut en bok. Det blir oftast en kostnad för dig, och inte en förtjänst som genom ett förlag. Numera finns också förlag som ger ut böcker mot att du betalar tryckningen, eller att ge dig betalt först efter att förlagets kostnader är betalda.

Att ge ut boken själv gör också att du missar marknadsföringen och distributionen som ett förlag kan sköta, och det kan vara både svårt, tidskrävande och kostnadskrävande. Det är svårt att beräkna hur mycket man kan sälja, och man måste själv ha böckerna i lager. Ger du ut själv kan du å andra sidan själv helt bestämma hur boken ska se ut. Om inget förlag vill ge ut boken är det kanske dessutom din enda chans att få den utgiven. Här kommer lite olika förslag om du vill ge ut boken själv:

http://www.sollentunaforfattarna.se/geutbokensjalv.htm

Ingen har kommenterat än bli den första!

Konsten att ge ut böcker...

"...på eget förlag har blivit till för att det helt uppenbart finns ett behov av den.
 
Otaliga är de timmar jag har tillbringat i telefon och per e-post för att vägleda privatpersoner och representanter för företag och föreningar i konsten att ge ut böcker på eget förlag. Det är inte något konstigt alls, men det kräver kunskap och insikter för att man inte genast skall stöta på grund och det kräver fram för allt ett välskrivet manus. Den här handboken lär dig inte att skriva, driva ett företag eller maximera din vinst, men den försöker vara en hjälp på vägen om du som privatperson eller representant för en organisation väljer att ge ut en bok själv."
 
http://www.adlibris.com/se/bok/konsten-att-ge-ut-bocker-pa-eget-forlag-9789529984718
Ingen har kommenterat än bli den första!