Men..., är det verkligen så?

Umeå
Man säger i Folkbladet att det är färre som vill starta eget numera. "Entreprenörskapsbarometern" hade ställt frågan om svenskarnas inställning till att starta och driva företag. Det visade sig har sjunkit ordentligt enligt småföretagarnas Riksförbund. Entreprenörskapsbarometern är då Sveriges omfattande attitydundersökning om inställningen till att starta och driva företag, där den den folkliga inställningen ifrågasätts  för människor i åldern 18-70 år.
 
Själv tror jag ändå inte på ett plötsligt förminskat intresse av att starta eget, det är väl snarare så att många inte tror sig klara av det. Alla svenskar har helt enkelt olika förutsättningar och värderingar, men de förväntas ändå klara av att driva företag i den administration som Staten kräver, oavsett sin möjlighet till det.
 
Ibland fungerar det, men inte alltid!
 
Att lyfta fram det svenska företagandet och sätta fokus på betydelsen av det är  bra, men när ska man begripa att de utmaningar och svårigheter som dyker upp skrämmer slag på många? Och det redan innan något är påbörjat!
 
Det finns fortfarande många som vill starta eget, men oavsett man spikar, läser kartor, hyvlar, lagar mat, målar, spelar, eller står för omsorg och sociala ting, så är det inte säkert att man samtidigt är någon stjärna på allt annat som krävs för att starta eget.
 
Varför inte upprätta Statligt lokala kontor där småföretagare kan köpa sådana tjänster, så blir det rätt och riktigt på en gång? Ett kontor med kontorspersonal som sköter tjänsterna av penna och papper, ordbehandlare, telefon och Statlig kommunikation. Helt enkelt administrativ personal som sköter måstegrejerna, medan de som faktiskt vill arbeta med något också får gör det.
 
Att hänvisa och peka åt olika håll är absolut inte samma sak som att praktiskt hjälpa till för att starta upp fler företag i landet. Var än de har sitt säte.
Att hänvisa och peka åt olika håll är absolut inte samma sak som att praktiskt hjälpa till för att starta upp fler företag i landet. Var än de har sitt säte., Det finns fortfarande många som vill starta eget,, Entreprenörskapsbarometern, Folkbladet, Själv tror jag ändå inte på ett plötsligt förminskat intresse av att starta eget, Varför inte upprätta Statligt lokala kontor där småföretagare kan köpa sådana tjänster, småföretagarnas Riksförbund., starta och driva företag;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Vad skulle hända om man drog ned på skatten istället?

För pensionärerna alltså!!!
 
Staten ger med den ena handen och tar med den andra, vilket inte är någon större nyhet. Sättet man gör det på ändrar bara grundfärg, men så länge bästa mjölkarkon står i sparkbågar sparkar hon inte heller..., låter sig tyst nyttjas.
 
Det lär inte bli någon större förändring heller...
 
När man höjer pensionen för dem som kämpat längst i landet så låter det väl bra..., ett tag! Ända till dess att pensionärerna räknar ut hur mycket de har kvar på kontot, och inser att alltannat också höjts. Att de går back ännu en månad, så blir det lite:
 
Tack å hej, leverpastej! av det hela...
 
Rent logiskt så utnyttjar inte pensionärer samhället som övriga, lik ändå ska de betala alldeles för höga skatter för att ens klara ett vettigt liv många gånger. Mensi, betala skatt ska de göra, de lever ju i ett demokratiskt land för allt i världen.
 
Mycket väsen för ingenting liksom?
 
 
Spara
Spara
Ingen har kommenterat än bli den första!