- Jeg ble paff, rett og slett!

Fawour

Uddevallaroberts nya serie - Vad händer här? besökte Bastuträsk, där man bjöd på sig själv och sin bygd. Vilket tydligen resulterade i  - Hjärta, från ortsborna! Vilket i sin tur 73000 prenumeranter, med 14,5miljoner visningar, kan ta del av idag. Ganska fantastiskt egentligen? Med den i planering kommande Tjernfjellstunneln, och möjligen en uppklassad Europaväg, skulle till och med norrmännen kunna stå vid Bastuträskarnas brotrapp vilken dag som helst. En tunnel genom Tjernfjellet, där E6:an och riksgränsen kopplas samman, borde väl Riksväg 95 också länkas ihop tycker man. Tjernfjellstunneln börjar snart byggas, och den norska regeringen har redan beviljat 50 miljoner för att påbörja bygget!

Helt klart kommer det bygget i alla fall få konsekvenser för oss alla i EU-området!

 
Jag undrar hur länge det tar innan vårt land begriper vad det skulle kunna innebära för oss?
Spara
Spara
Spara
Bastuträsk, Kopplad riksgräns, Riksväg 95, Tjernfjellstunneln, Tunnel genom Tjernfjellet, Uddevallarobert, Uppklassad Europaväg, Vad händer här?, konsekvenser för oss alla i EU-området;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Varmt har det varit, O JAH!

Nästan så att man segnar ihop lite grann, men växthuset är i alla fall påbörjat och där har t om stått folk och smygkikat och pekat på skapelsen. Jag är helt enkelt rackarn så stolt över det hitintills i alla fall, men klart är det ju inte än förstås. Fästmannen tog kort på det som är idag, som jag ska trycka upp i vår släktkrönika.

En kväll fann vi faktiskt en riktig abborrgröbba ute på sjön, drog upp riktigt STORA aborrar på spö och metmask! Några gav vi till svärmor på fästmannens sida, andra ska vi  ge svärmor på fästmön (jag!) sida. Storleken på dem är otrolig! Att dra upp dem i båten var en enorm känsla, men jag blev så fejjen att jag tappade de två största överbord surt nog. Nåja, sjön ligger ju kvar där den ligger och jag funderar på att försöka få med mig sönerna någon kväll, men vi får se hur det blir med det.

En annan dag var vi upp till Storforsen http://www.storforsen-hotell.se/  i Norrbotten, i samma värme också den dagen. - Storforsen, är i härligt solsken och värme, något man verkligen kan kalla för stor fors! - Otroligt vacker! Det blev en helt fantastisk dag och så bjöd fästmannen på restaurangmat, mycket god fisk naturligtvis!
 
Vi tog säkert en miljon bilder som jag ska jobba med till vintern, trycka upp i ännu en bok som omfattar hela den svenska semestern. (Gå in på länken här ovan så kan du se en del av det!)

Det här har varit så fantastiskt härliga dagar att uppleva att man nästan skäms... eller det gör jag väl kanske inte. Jag har varit duktig också även om det tar tid och jag kut omkull ibland. Nåja, har man inga blåmärken fått här i livet, så har man knappast levt ett särdeles intensivt liv och min fästman menar minsann att - intensiv,
 
DET är jag!
Semester i Sverige, Storforsen, Storforsens hotell och camping;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Ingrid Elfberg!

www.ninnan.se

 

 

 

Ingrids historier utgår alltid från en verklig händelse och alltid utifrån Göteborg och stadens miljö. Hon vill utmana och överraska och är intresserad av vad som driver människor till olika saker. Förutom själva gärningen av detsamma. Hon brinner för dem som befinner sig i ett underläge, och njuter av att ge dem upprättelse. Den grupp av karaktärer som hon följer genom böckerna, lever hon dagligen med, skrivandet drivs av fascinationen för det vi faktiskt mot varandra i livet. Ingrids tjänster och föreläsningar kommer att utökas allt eftersom men börjar med lektörstjänsten via Storydoktors, som inriktar sig på att lyfta och vässa manuset inför inlämning eller efter utlåtande från agent eller förlag. Hennes föreläsningar handlar om dramaturgi och hur man bygger upp en spännande och engagerande historia och hur du lyckas hålla ihop den ända till slut. Hon föreläser gärna om skrivandet i ett vidare begrepp, och om hur man hittar sin historia. Men också saker som man ska tänka på för att få en flygande start på sitt skrivande. Hon ger dessutom coaching i verktyget Scrivener om intresse finns. Något som man med fördel kan göra i samband med att man börjar bygga upp sin historia och göra en synopsis.


 

 

Mitt liv i bilder!

Välkommen!

Spara
Ingen har kommenterat än bli den första!