Att plocka russinen ur kakan…

Fawour
  • Är inte det vad de flesta gör och vill?

Trots problemen med vägnätet i norr, där flertalet vägar håller en mycket låg standard, så sänker regeringen anslaget till underhåll! Höjer likfullt själva skatten på bilismen, vilket rimmar illa då man ser till helheten av den verksamheten.

-       Vår tillgång till arbete försämras.             
Vilket sannerligen inte ger de skattepengar staten behöver!

-       Vår tillgång till skola försämras.               
Vilket onekligen gör det svårt att i slutänden verkligen kunna ta de jobb, som ska ge de skattepengar staten behöver!     

-       Vår tillgång till säkerhet på vägen försämras.            
Vilket staten tydligen inte har råd med, skatteinkomsten ger inte ens den möjligheten. Men då det vare sig finns skattemedel till arbeten, skolor, servicefunktioner eller trafiksäkerhet, så har det ändå mindre betydelse. Transporten av norra länets råvarutillgång verkar ju funka ett tag till, och det nog kanske huvudsaken?

-       Vår tillgång till service spolieras fullständigt.             
Men det spelar då mindre roll. Det är ju konstaterat flertalet gånger om att det inte finns skattepengar för att upprätthålla någon service alls här uppe!

Norra Sverige har blivit lite grann av en "askungesaga" med russin till? Men jag veti då klåån vars pumpan tog vägen och skoeländet har försvunnit fullständigt. Nyckeln till också vår ekonomi borde väl vara "offentlig tillgång", men den nyckeln verkar inte längre passa i låset norr om Dalälven. Utsugningen av landsänden bara fortsätter, och annars verkar det mesta ha gått i baklås.

Trots problemen med vägnätet i norr, flertalet vägar håller en mycket låg standard, regeringen sänker anslaget till underhåll;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Det löser sig sa han som...

Fawour
...lade en flotte vid älvbrinken, full med redan välsedda artister och till det fri entré. Det skulle dessutom gynna hela innerstaden om fler turister kunde segla in och lägga till vid Skellefteå Stadskaj.
 
Bygg om och gör rätt!
 
Anpassa Skellefteå stads slusskammare för dagens båtliv med början redan i augusti, då man ska arbeta med Vitbergets vattentäckt hursomhelst. Vitbergets vattentäckt och -verk är ändå snart igång, varför inte fixa slusskammaren i samma veva? Så att fler båtar når både Skellefteå stadskaj, hotell, Bryggcc.se, där man givetvis använder lokalproducerat och ekologiskt i största möjliga utsträckning, och stadskällaren naturligtvis!
 
Klicka in för en titt i Skellefteå kommuns bloggar eller ta ett kik på Skellefteåälvens ledbeskrivning och karta
 
Eller..., se vad annat som är på gång i Skellefteå!
En flotte vid Skellefteås älvbrink, Med båt längs SKELLEFTEÄLVEN Ledbeskrivning och karta, Skellefteå kommuns bloggar, Skellefteå stads slusskammare, Skellefteå stadskaj, hotell och Bryggcc.se, Vitbergets vattentäckt och -verk är ändå snart igång, Välsedda artister och till det fri entré;
Ingen har kommenterat än bli den första!