Höghastighetssträckan i Norrlandsregionen...

Fawour
Testbanan för tåg är ändå ett måste!
 
Lars-Åke Tjernström, McLead AB, fick en dag en idé, och idén handlade om att väcka liv i järnvägssträckan Arvidsjaur-Jörn, att nyttja den som testbana för tågtrafik.
 
Bygden, försvaret, kommunerna, berörda byar, fastighetsägare, samebyar och privat näringsliv gillar järnväg i Norrlandsregionen, oavsett om det är en Testbana eller bana till och från. Trots att Stockholms läns landsting tydligen ibland känner sig provocerade.
 
Men samhällsekonomiskt viktiga projekt i Sverige innefattar också rälsen mellan Umeå och Skellefteå, och  den mellan Jörn och Arvidsjaur!
 
Norrlandsregionens största projekt, med många privata investeringar som verkstäder, hotell och annat har en stark kundbas och lika starkt intresse för projektet med Testbana i alla fall!
 
 
 
"Det anrika järnvägshotellet i Jörn kan väckas till liv igen. Länsstyrelsen vill samarbeta med den planerade testbanan mellan Jörn och Arvidsjaur för att få igång verksamhet i huset för första gången sedan 1970-talet. 

Länsstyrelsen i Västerbotten undersöker just nu möjligheten att renovera 1890-talshuset, så att det kan bli ett fungerande hotell igen. 

Tanken är att hotellet skulle kunna rymma gäster som kommer till Jörn om den planerade testbanan för tåg mellan Jörn och Arvidsjaur blir verklighet. 

- Det handlar om övernattning för den personal som kommer att vara involverad i testbanan, om vi kan hitta ett samarbete utifrån den här idén. En ren hotellverksamhet, som kanske också kan ha stöd i någon annan verksamhet, berättar länsantikvarien Bo Sundin, som leder projektet. 

Den andra verksamheten som planeras i huset är ett västerbottniskt författarcentrum. Arkeologen Inge Lindström, som är konsult i projektet berättar om tanken:

- Om man tittar på de västerbottniska författarna så ligger Jörn väldigt bra till, med Sara Lidman, Torgny Lindgren och PO Enqvist, som inte heller är så långt borta med Stockholmsmått mätt.

- Det kunde bli någon form av besökscentra för information kring våra författare."

Projektgruppen med Bo Sundin i spetsen, ska träffa testbanans parter för att hitta samarbete. Man har även kontakt med Skellefteå kommun och där finns sannerligen stora planer för testbanan lite överallt!

Och så här skriver Norran Affärsliv:

”Testbanan för tåg ett måste för utvecklingen av den svenska järnvägsindustrin”

 

Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Ingen har kommenterat än bli den första!

Infrastruktur till höger stannar upp det mesta, till och med Norrbottniabanan!

Fawour
Nej, men bygg framtidens kontaktnät med järnväg!
 
Men det är tydligen viktigare med pengar i egen plånbok, än att gemene man hjälps åt? Istället för att använda de där omtalade miljarderna till dyra stödstrumpor, kanske man borde gräva ned några av miljarderna i planeringen och byggandet av Norrbottniabanan?
 
Den skulle efter sin tillbyggnad inte bara innebära jobbmöjligheter, vettiga pendlingsavstånd till både studier, arbete och godsptransporter. Den skulle äntligen kunna foga samman hela Norrlandsregionen. Framtiden är norrra Sverige, då det är där både skog, malm, mat och natur finns i första hand. Sverige och resten av Europa behöver Norrlandsregionen, inte bara svensken!
 
Skatter ska väl innebära god vård, säkerhet, transporter, boende och annat, och de flesta tycker nog att skattefusk är ett svek mot det svenska samhället. Själv är jag ändå så korkad att jag inte begriper hur man ska kunna höja skattetillägg, för dem som håller sig undan och redan undanhåller skatt så långt det går. De som liksom skiter i det svenska samhället straffas kanske mer, av att inte kunna nyttja det skatten betalar för oss andra? Och tänk så korta vårdköer vi skulle få helt plötsligt!
 
Svenskens värdering av att bidra till ett starkt samhälle, där de offentliga finanserna skyddas borde belönas..., kanske så att skattebetalare kan och har möjlighet att nyttja sjukvård och annat. Medan skattesmitare däremot hänvisas till..., ja...
 
Hmmm... Till något annat land!
 
Där man inte har så mycket skatter att betala för sig! Istället för att lägga ytterligare miljoner och miljarder på statligt arbete för samma sak. Så kanske man kan använda sig av redan befintlig vetenskap = Skattesmitare betalar vare sig fullgod vård eller något annat heller!
bygg framtidens kontaktnät med järnväg!;
Ingen har kommenterat än bli den första!