Ju rikare hushållen är, ju mer undanhåller de skatt ...

Fawour Skellefteå
Mina matematiska gener faller tydligen sönder mer och mer, för vart år. De har förvisso aldrig trängts där de varit, men nu är det verkligen luckor i leden!
 
Men hallåh ..., är det verkligen så svårt att fatta varför de är rika? Och det är inga småpengar det rör sig om heller.
 
FYRTIOSEX MILJARDER KRONOR, eller enklare: Kostnaden för hela svenska försvaret!
 
Det är inte något nytt problem heller, så varför inte göra något radikalt åt saken för en gångs skull? Vill man inte vara med och dela kostnaden för välfärden ska man inte kunna utnyttja den heller.
 
[ursäkta mig: Fan, inte kunna utnyttja den heller!]
 
Borgerlighetens ilska har väl ALLTID riktats mot samhällets botten, och den botten verkar märkligt nog trivas med att bli utnyttjade och hunsade genom åren. Det blir väl så man ska tolka det antar jag?
 
Det är ändå otroligt fegt att sparka på den som redan ligger. De som har råd att leva utan Statens välfärd borde väl helt enkelt inte kunna utnyttja den heller. De rikaste i landet borde absolut inte kunna nyttja något annat än sina egna intjänade penar. Har man råd att hålla sig med egen pool får man se till att rengöra den själv.
 
Att Staten ens möjliggör skattesmitning för 46 miljarder kronor om året, talar inte om något demokratiskt land, snarare om ett utomordentligt korkat. Betalar man inte sin skatt borde man inte ens kunna utnyttja bevakade övergångsställen i landet!
 
Läs mer på Folkbladet >>>
 
 
Folkbladet;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Norrbottniabanan ger rekryteringsmöjligheter för företag och ökad valfrihet för människor.

Fawour Kiruna Luleå Piteå Skellefteå Sundsvall Umeå Vännes Örnsköldsvik

Film: YouTube
 

Norrbotniabanan

"Norrbotniabanan mellan Umeå och Luleå ansluter till Botniabanan, Malmbanan, Stambanan, Haparandabanan och det finska järnvägsnätet. Den nya kustjärnvägen binder ihop Sverige med Finland och nordvästra Ryssland, med sina enorma råvarutillgångar.

Mer än hälften av Norrbotniabanans nyttor kommer från effektivare godstransporter för befintliga företag. Norra Sverige har många och tunga industrier som står för en stor del av landets nettoexportvärde, både direkt och indirekt via vidareförädling i mellersta och södra Sverige.

För persontrafiken kommer Norrbotniabanan att medföra halverade restider mellan kuststäderna. Det ger bättre rekryteringsmöjligheter för företag och ökad valfrihet för människor."

Läs mer under Norrbotniabanans webbplats: norrbotniabanan.se >>>

 

"Norrbotniabanan - för Europa, konkurrenskraft och kompetensförsörjning

 
 Bild: Bottniska korridoren
Spara
Spara
Spara
Norrbottniabanan;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Miljardinvestering på Inlandsbanan

Dorotea Fawour SVT Västerbotten Sorsele Storuman Vilhelmina

Där ligger stora planer för inlandsbanan då den ska rustas upp.

"Företaget beskriver själva investeringen som historisk och planen är att rusta upp hela banan inom de närmsta åren."

Foto: SVT
 

"Inlandsbanan går genom Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Dorotea och Inlandsbanan AB ägs av 15 kommuner längs banan. Styrelseordförande för bolaget är Caisa Abrahamsson, tidigare kommunalråd i Sorsele, och hon kommer att medverka vid pressträffen i Östersund på onsdag."

Läs mer över SVT Nyheter >>>

Spara
Spara
Spara
Ingen har kommenterat än bli den första!