Ju rikare hushållen är, ju mer undanhåller de skatt ...

Fawour
Mina matematiska gener faller tydligen sönder mer och mer, för vart år. De har förvisso aldrig trängts där de varit, men nu är det verkligen luckor i leden!
 
Men hallåh ..., är det verkligen så svårt att fatta varför de är rika? Och det är inga småpengar det rör sig om heller.
 
FYRTIOSEX MILJARDER KRONOR, eller enklare: Kostnaden för hela svenska försvaret!
 
Det är inte något nytt problem heller, så varför inte göra något radikalt åt saken för en gångs skull? Vill man inte vara med och dela kostnaden för välfärden ska man inte kunna utnyttja den heller.
 
[ursäkta mig: Fan, inte kunna utnyttja den heller!]
 
Borgerlighetens ilska har väl ALLTID riktats mot samhällets botten, och den botten verkar märkligt nog trivas med att bli utnyttjade och hunsade genom åren. Det blir väl så man ska tolka det antar jag?
 
Det är ändå otroligt fegt att sparka på den som redan ligger. De som har råd att leva utan Statens välfärd borde väl helt enkelt inte kunna utnyttja den heller. De rikaste i landet borde absolut inte kunna nyttja något annat än sina egna intjänade penar. Har man råd att hålla sig med egen pool får man se till att rengöra den själv.
 
Att Staten ens möjliggör skattesmitning för 46 miljarder kronor om året, talar inte om något demokratiskt land, snarare om ett utomordentligt korkat. Betalar man inte sin skatt borde man inte ens kunna utnyttja bevakade övergångsställen i landet!
 
Läs mer på Folkbladet >>>
 
 
Folkbladet;

Kommentera inlägget här: