Utemässan i Lappland 25-26-27 maj 2017, Lycksele

Fawour
 
Mässan startar torsdag 25/4 12.00
 

"Välkommen till Utemässan i Lappland - norra Sveriges största mässa för hund, jakt, fiske och uteliv som går av stapeln i maj i Lycksele.

Utemässan är fullspäckad av det mesta som har kopplingar till uteliv. Utemässan riktar sig till barn och vuxna, kvinnor och män, unga och gamla. Här finner du ett myller av utställare från hela Sverige som erbjuder ett spännande utbud av produkter såsom hundartiklar, jaktartiklar, fiskeredskap, trädgårdsartiklar, fordon, konstutställning, redskap, bodar, båtar och mycket mycket mer. Men Utemässan är så mycket mer än det! Här lockar också intressanta föreläsningar, rolig underhållning och et stort utbud av olika maträtter som du kan avsmaka under ditt besök.

För barnen erbjuder vi speciella barnartister, hoppborgar och andra aktiviteter. Under Utemässan pågår också flertalet stora hundutställningar.
 
Själva miljön för mässan är den vackra Gammplatsen i Lycksele - den historiska startpunkten för denna lappländska stad! På Gammplatsen finns många gamla vackra hus och byggnader som vittnar om ortens historia. Här finns också Skogsmuséet som lär oss mer om traditioner och kultur kopplat till skogen historiskt sett. På Gammplatsen finns också Samevistet där man kan se flertalet samiska byggnader samt lära sig mer om deras historia.
 
 
I biljetten till Utemässan ingår utöver själva mässan även föreläsningar, underhållning för barn och vuxna samt gratis entré till Skogsmuséet och flera andra historiska byggnader.

Välkomna till Utemässan!"

 
"Lycksele har ett blomstrande föreningsliv som erbjuder stort utbud av aktiviteter och arrangemang året om. Med aktivt nöjeshotell och camping i världsklass till centrumnära hotell och vildmarkscamping finns boende för alla. Lekland, djurpark och badpark tillsammans med 9-håls golfbana och en av Nordens bästa hyrkartbanor utgör basen för det familjära Lycksele. Gammplatsen med skogsmuseum och Underjordskyrkan i Kristiniberg utgör unika besöksmål."

Kommentera inlägget här: