Billigt är gott?

Fawour
 
Vilket inte alls stämmer då man talar om de extremt nyttiga rönnbären tillexempel, de är väl så billiga som sett bär kan bli men kanske mer av den anledningen att de är både tok-sura och tok-dåliga. Men vet ni att de innehåller så pass mycket nyttigheter, att jag själv plockar dem till hösten, rensar och fryser in, och tar mellan 3-4 varje morgon. Rönnbären innehåller späckat med antioxidanter och att det är nyttigt att inta, känner väl de flesta till hoppas jag.

Men de innehåller också fenol, vilket är en sorts antioxidant som har extremt positiv hälsoeffekt och det känner inte lika många till. Men de hämmar i alla fall tillväxten av tumörceller och har visat sig minska risken för hjärt-kärlsjukdomar, vilket inte heller är fel?

Så ut i skogen och ta med dig lite rönnbär hem, rensa frys ned och lägg ned i någon typ av burk. Sedan låter du dem ligga lättåtkomliga i frysen och tar upp tre varje morgon, att skölja ned med vanligt hederligt vatten. De ger sig på det mesta som är tokigt, exempelvis förkylningsvirus. Vad man vet så innehåller 3 ynka bär en hel dagsdos av c-vitamin.
 

Kika in i "skogsskafferiet", välj och vraka bland nyttigheterna!

http://www.skogsskafferiet.se/ronn/
Spara

Kommentera inlägget här: